Sebastian Coe, kandidaat voor het voorzitterschap van de IAAF, toont zijn plannen
NOS Sport

Coe verbolgen over beschuldigingen aan adres IAAF

De IAAF maakt bezwaar tegen de beschuldigingen die afgelopen weekend in de Britse en Duitse media opdoken over een mogelijke doofpotaffaire in de atletiekwereld.

Sterker nog, de positieve uitslagen van de duizenden dopingtests die boven water zijn gekomen, zijn volgens IAAF-vice-president Sebastian Coe "een oorlogsverklaring aan de atletieksport".

Zaterdag werd gemeld dat een bron bij de internationale atletiekfederatie IAAF zelf inzage zou hebben gegeven in documenten waaruit zou blijken dat vanaf 2001 liefst 55 gouden medailles op langeafstandsnummers zouden zijn gewonnen door atleten die verdachte waarden toonden.

Oorlogsverklaring

In een interview met het Amerikaanse persbureau AP reageert IAAF-topman Coe, zelf tweevoudig olympisch kampioen (1980 en 1984), nu in zeer krachtige bewoordingen op die beschuldigingen.

Coe: "Ik maak bezwaar tegen deze oorlogsverklaring. Er is niets dat deze aanval rechtvaardigt. De gedachte dat mijn sport dergelijke zaken in de doofpot stopt of er op een incompetente wijze mee om zou gaan, kan niet verder van de waarheid afstaan. We moeten hier tegenin gaan."

De IAAF nam eerder al de woorden "sensatiezucht" en "verwarring" in de mond als reactie op de verhalen. Coe gaat verder door het "onwetendheid" bij de media te noemen. "Media hebben het recht om vragen te stellen en om tegen heilige huisjes aan te schoppen. Maar het selectieve gebruik van deze zogenaamde informatie klopt gewoon niet."

Verkiezing

Coe heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de IAAF. De voormalige middelafstandsloper neemt het op 19 augustus op tegen oud-polsstokhoogspringer Sergei Boebka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl