NOS Voetbal

Overtreding De Jong maakt Guardiola razend

Guardiola haalt verhaal bij De Jong

Dat Nigel de Jong veelvuldig de grens opzoekt in wedstrijden is de meeste voetballiefhebbers inmiddels wel duidelijk. Gisteravond was het opnieuw raak. Met zijn ploeg AC Milan verloor De Jong de oefenwedstrijd tegen Bayern München met 3-0, maar na afloop ging het vooral over de overtreding van De Jong in de eerste helft en de daaropvolgende woede-aanval van Bayern-coach Pep Guardiola.

De Spaanse coach haalde in de rust verhaal bij de aanvoerder van Milan, vanwege een overtreding die De Jong maakte op Joshua Kimmich. De Duitse voetballer moest na twintig minuten het veld verlaten. De overtreding viel niet goed bij Guardiola.

'Voetbal is geen ballet'

Sinisa Mihajlovic, trainer van AC Milan, vond de reactie van zijn collega nogal overdreven. "Waar hebben we het in hemelsnaam over? Voetbal is geen ballet", zei hij. "Er bestaan geen vriendschappelijke duels, overtredingen horen erbij."

Daar was Guardiola het overduidelijk niet mee eens. "Ik vind het vooral erg voor Joshua Kimmich", vertelde de coach na afloop. "Dat zei ik ook tegen De Jong in de catacomben. Kimmich is over tien jaar een van de beste voetballers, dus vond ik die overtreding heel erg."

De blessure die Kimmich heeft overgehouden, blijkt achteraf mee te vallen. De middenvelder moet slechts enkele dagen rust houden met een lichte blessure aan een dijbeen.

WK 2010: Karatetrap Nigel de Jong in finale

Oordeel zelf

De meeste mensen zullen de karatetrap van De Jong op het WK voetbal nog wel herinneren. Oordeel zelf over de nieuwe overtreding van De Jong.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl