Nieuwe beelden ongeluk Alphen aan den Rijn

De eigenaar van een café in Alphen aan den Rijn heeft nieuwe beelden op Facebook gezet van het ongeluk met het brugdeel van afgelopen maandag.

Het geluidloze filmpje werd gemaakt door een beveiligingscamera aan de gevel van het café. Vlak voordat een van de bouwkranen die het brugdeel optilden omvalt, rennen omstanders weg. Een stratenmaker die op de stoep aan het werk is, wordt bijna door de kraan geraakt. Hij komt met de schrik vrij.

Door het ongeluk zijn vier panden verwoest. De bewoners van in totaal 22 woningen mogen vanwege de schade en het lopende onderzoek nog niet naar huis. Naar verwachting geeft de gemeente aan het eind van de middag een persconferentie over de stand van zaken.

Leven gaat verder

NOS-redacteur Jikke Zijlstra merkt in Alphen aan den Rijn dat de ravage veel bekijks trekt. "Ik zie mensen op de fiets een rondje rijden om een glimp op te vangen van de kranen." 

Twee dagen na het ongeluk lijkt het dagelijkse leven weer zijn gewone draai te krijgen. "Om de hoek bij de getroffen straat zag ik een vader een balletje trappen met zijn zoontje. Daar waar de afzettingen weg zijn, gaan de winkels ook weer open."

STER reclame