Onderkomen van River of Glory op Patmos
NOS Nieuws

Griekse politie bevrijdt Nederlands meisje (4) uit sekte

De Griekse politie heeft vorige week een 4-jarig meisje uit Winterswijk gered uit een sekte in Griekenland. Ze zat bij een pleeggezin en werd op 23 juli ontvoerd door haar moeder die haar meenam naar het Griekse eiland Patmos, waar de sekte zit.

Het meisje is samen met haar pleegouders opgevangen in een kindertehuis in Griekenland. Jeugdbescherming en justitie kijken hoe ze het meisje naar Nederland kunnen terughalen.

Afspraak

Het meisje had eind juli een afspraak met haar biologische moeder om haar te zien. Toen de moeder haar dochter niet op de afgesproken tijd terugbracht, werd alarm geslagen. Het meisje werd als vermist opgegeven en internationaal gezocht.

Jeugdbescherming kwam het meisje op het spoor toen haar vader op 31 juli foto's op Facebook plaatste van hem met zijn dochter. Via de rechter kon de Griekse politie in actie komen en die haalde het meisje uit de sekte.

Overlast

De vader zit bij de christelijke sekte River of Glory, die eerder dit jaar uit Winterswijk vertrok en zich op het eiland Patmos vestigde. De sekte veroorzaakte veel overlast in de Gelderse stad, onder meer met luidruchtige duivel-uitdrijvingen. Patmos oefent aantrekkingskracht uit op sektarische bewegingen, omdat de evangelist Johannes daar zijn Openbaring over het einde der tijden zou hebben geschreven, die bekendstaat als de Apocalyps.

River of Glory gelooft in het einde der tijden. De leden weigeren belasting te betalen omdat "de Heilige Geest dat niet van hen heeft gevraagd".

Met het meisje gaat het goed, zegt Jeugdbescherming. Het is de bedoeling dat ze binnen een paar dagen terugkeert naar Nederland.

Een foto die op de site van River of Glory staat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl