Robert M. en zijn man hebben geprobeerd een kind te adopteren, maar de Raad voor de Kinderbescherming gaf hun eerder dit jaar geen toestemming. De Raad bevestigt dat het stel een adoptiewens had.

De verdachte in de Amsterdamse zedenzaak en zijn partner waren al wel begonnen aan een cursus die toekomstige adoptieouders moeten volgen, maar ze kwamen niet door de screening. Daarbij wordt onder meer gekeken naar hun achtergrond en hun pedagogische kwaliteiten.

De Raad voor de Kinderbescherming wil niets zeggen over de redenen voor de afwijzing. Of de Raad vermoedens van pedoseksualiteit had, is dus onbekend.

Hiv

Ook werd vandaag bekend dat Robert M. geen hiv, hepatitis B of syfilis heeft. Dat zegt het OM na medische tests bij M., die verdacht wordt van het seksueel misbruik van kinderen op Amsterdamse crèches.

Bij het huis van M. in Amsterdam staat sinds vandaag een mobiele politiepost. De politie is bang dat er vernielingen worden aangericht, nu zijn adres op internet circuleert.

Meer slachtoffers

Burgemeester Van der Laan sluit niet uit dat M. meer slachtoffers gemaakt heeft dan de 30 tot 50 waarvan tot nu toe sprake is. Dat aantal is gebaseerd op verklaringen van de verdachte zelf.

STER reclame