ADO Den Haag-PSV afgelast bij staking politie

Het Kyocera-stadion van ADO Den Haag. Pro Shots

De voetbalwedstrijd ADO Den Haag-PSV gaat zaterdagavond niet door als de aangekondigde politiestaking rond de wedstrijden in de eredivisie doorgang vindt. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt.

De gemeente Den Haag heeft de beslissing genomen samen met de politie en het Openbaar Ministerie. De werkonderbreking van de politie maakt het onverantwoord om de eredivisiewedstrijd door te laten gaan.

Het duel in de hofstad staat vooralsnog gepland op zaterdag om 19.45 uur. De eredivisie gaat vrijdag weer van start met de wedstrijd sc Heerenveen-De Graafschap.

De mogelijke gevolgen voor de overige wedstrijden in de eredivisie zijn nog niet bekend. De gemeente Kerkrade heeft aangegeven dat ze dinsdag een besluit nemen over het doorgaan van Roda JC-Heracles.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie: burgemeesters beslissen over wedstrijden

Rotterdam wordt gespaard

Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Aankomend weekend staan er nog acht andere wedstrijden op het programma. Daarvan gaat Feyenoord-FC Utrecht zeker door, want in Rotterdam voert de politie geen actie. 

De reden hiervoor is dat er in Rotterdam al politieacties zijn geweest tijdens de Tour de France. In de overige zeven gemeenten hebben de burgemeesters de komende week gesprekken met de politie in hun gemeente. Op basis van dat gesprek wordt besloten door de burgemeester of de wedstrijd door kan gaan.   

Overleg voetbalbond

De KNVB is aan het kijken naar alternatieve speeldata voor de wedstrijden die niet doorgaan. De voetbalbond wil de komende dagen overleggen met burgmeesters en clubs over een andere speeldatum. De KNVB wil dat de wedstrijden zo snel mogelijk ingehaald worden als er inderdaad wedstrijden worden afgelast door de politie-acties.

Eerder al liet de KNVB weten dat de bond van mening is dat voetbal elke keer kind van de rekening is. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat het voetbal betrokken wordt bij het comflict tussen de politiebonden en het Ministerie van Justitie.

STER Reclame