Cecil de leeuw op het Empire State Building AFP

Het Empire State Building in New York was gisteravond het decor van gigantische projecties van bedreigde diersoorten. Op het wereldberoemde gebouw werden foto's en korte videofragmenten van zo'n 160 dieren vertoond, waaronder sneeuwluipaarden, gouden leeuwaapjes en roggen.

Ook de Afrikaanse leeuw Cecil, die vorige maand in Zimbabwe werd gedood, kwam voorbij. De dood van het iconische dier veroorzaakt wereldwijd veel ophef.

'Het is een baken van hoop'

De lichtshow is een onderdeel van de reclamecampagne voor de natuurserie Racing Extinction van Discovery Channel, die vanaf december wordt uitgezonden. Het is volgens de maker van de serie toeval dat de lichtshow, die ver van tevoren was gepland, zo kort na de berichten over Cecil wordt vertoond.

"Ook leeuwen worden bedreigd, maar er leven nog zeker 3500 mannetjes in het wild", zegt documentairemaker en fotograaf Louie Psihoyos tegen Amerikaanse media. "Dat is niet veel, maar ze zijn er tenminste nog. In de voorstelling zitten ook beelden van dieren waarvan nog maar één levend exemplaar bekend is."

De projecties besloegen een lengte van ongeveer dertig verdiepingen en trokken aandacht van veel voorbijgangers. Het 381 meter hoge bouwwerk wordt vaker gebruikt voor projecties, maar niet eerder werden ook bewegende beelden geprojecteerd.

STER reclame