ANP
NOS Sport

Hoogspringer Larsen na zeven jaar weer Nederlands kampioen

Jan Peter Larsen heeft verrassend de Nederlandse titel hoogspringen voor zich opgeëist. In een enerverende strijd in het Olympisch Stadion met clubgenoot Douwe Amels - beiden komen uit voor het Zoetermeerse Illion - lieten beide hoogspringers een maximale hoogte van 2,16 meter noteren. Waar Larsen die hoogte al in de eerste beurt bedwong, had Amels drie beurten nodig.

Voor de 36-jarige routinier Larsen is het al zijn vijfde Nederlandse titel, de laatste was echter al zeven jaar geleden (2004, 2005, 2006 en 2008). Dit seizoen sprong Larsen nog niet hoger dan 2,07, goed voor een vijfde plaats op de Nederlandse ranglijst.

Geen WK-limieten, wel veel medailles op de NK
Pro Shots
Douwe Amels baalt nadat hij de Nederlandse titel hoogspringen aan clubgenoot Jan Peter Larsen moest laten

Amels baalt: eigen glazen ingegooid

Favoriet Douwe Amels, die een beste seizoensprestatie had staan van 2,24 meter en daarmee in de buurt kwam van de WK-limiet (2,28), deed net als Larsen nog een poging op 2,22. Die hoogte bleek voor beiden te hoog gegrepen.

"Ik ging op jacht naar de limiet voor het WK", vertelde een teleurgestelde Amels. "Als je dan met 2,16 en een tweede plaats naar huis gaat, dan is dat wel een anticlimax. Ik heb mijn eigen glazen ingegooid door hoogtes over te slaan. Daardoor verspeel ik de titel."

Pro Shots
Thijmen Kupers heeft alleen oog voor zijn tijd na de halve finales 800 meter bij de NK atletiek

Kupers komt dichtbij WK-limiet

Thijmen Kupers deed in de halve finales op de 800 meter een aanval op de WK-limiet (1.46,00). Ver voor de rest van het veld bleef Kupers steken op 1.46,45. Zondag krijgt Kupers, die wel torenhoog favoriet is voor de Nederlandse titel, een herkansing in de finale.

Kupers heeft als beste seizoenstijd 1.46,11 achter zijn naam staan. Zijn persoonlijk record, dat dateert van juni 2014, is 1.45,68.

ANP
Jesper Arts legt voor de tweede keer beslag op Nederlandse titel op de 400 meter horden

Tweede titel Arts op 400 meter

De 400 meter horden werd een prooi voor Jesper Arts. De 23-jarige atleet uit Helmond snelde naar een winnende tijd van 51,48, ruim twee seconden boven de WK-limiet. Nick Smidt (52,88) werd tweede, Steven Nuytinck (53,10) legde beslag op de derde plaats. Arts was ook in 2013 al de beste.

Pro Shots
Daan Meijer tijdens de Gouden Spike-wedstrijden in 2011

Aanhouder Meijer wint speerwerpen

Daan Meijer legde beslag op de nationale titel speerwerpen. Met een worp van 75,53 meter verwees hij Mart ten Berge (74,54) naar het zilver. Het brons ging naar Bjorn Blommerde (73,39).

Voor Meijer zal de Nederlandse titel extra zoet smaken. In de laatste zeven edities werd hij vier keer tweede en twee keer derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl