Jesús Vallejo, aanvoerder van Europees kampioen Spanje Onder-19 AFP

Real Madrid heeft zich versterkt met het Spaanse talent Jesús Vallejo. De achttienjarige verdediger van Real Zaragoza tekende voor zes jaar in Madrid. Hij kost naar verluidt 5 miljoen euro en blijft komend seizoen op huurbasis actief voor Zaragoza.

Vallejo doorliep de jeugdopleiding van Zaragoza en maakte vorig jaar augustus zijn debuut in het eerste team, in de eerste wedstrijd van het seizoen in de Segunda División tegen Recreativo Huelva (0-0). Hij speelde afgelopen seizoen in totaal 29 competitiewedstrijden, waarvan 25 in de basis. Vanaf april van dit jaar was het talent zelfs aanvoerder van Zaragoza.

Eerder deze maand veroverde Vallejo als aanvoerder van Spanje de Europese titel voor spelers onder 19 jaar. Een van zijn teamgenoten op het toernooi in Griekenland, aanvaller Marco Asensio Willemsen, die een Nederlandse moeder heeft, tekende vorig ook al een zesjarig contract tot medio 2021 bij Real. Hij maakte het seizoen af bij RCD Mallorca.

José Rodriguez Martinez verlaat Real. De 20-jarige middenvelder heeft voor vier seizoenen getekend bij het Turkse Galatasaray. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Deportivo La Coruña.  

STER reclame