Brandende autobranden op de weg naar de haven van Calais

Toegang havens Calais geblokkeerd

De haven van Calais wordt geblokkeerd door protesterende werknemers van een veerdienst. Ze hebben autobanden in brand gestoken op de weg die naar de haven leidt. "Zo'n 300 man hebben de ringweg geblokkeerd. Het is een grote chaos", zegt correspondent Frank Renout.

De blokkade staat los van de vluchtelingenproblematiek rond de Kanaaltunnel in Calais. Het gaat om een arbeidsconflict. De demonstranten zijn bang dat ze ontslagen worden bij hun werkgever Scop SeaFrance. Bij dat bedrijf, waar het personeel veel invloed heeft, is een overname gaande.

De veerboten van Scop SeaFrance zijn nu nog eigendom van Eurotunnel, maar ze moeten in bezit komen van een Deens concern. De werknemers zijn daarop tegen en voeren al een maand actie tegen de geplande overname. Daarbij blokkeerden ze al eerder de haven van Calais.

Haven Calais afgesloten

Voor de haven Calais staan lange files. Boven de haven zijn dikke zwarte rookwolken te zien door de autobanden die in brand staan. Volgens Renout wordt de blokkade in ieder geval vandaag gehandhaafd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl