Maleisië: wrakstuk op Réunion is van Boeing 777

AFP

Het wrakstuk van een vliegtuig dat langs de kust van Réunion is gevonden, is inderdaad afkomstig van een Boeing 777, heeft een Maleisische onderminister tegenover persbureau AFP bekendgemaakt. Onderzoekers troffen nummers op het wrakstuk aan die corresponderen met de cijfercombinatie van een '777'.  

Woensdag werd een deel van een vleugel gevonden op het Franse eiland. Er werd al snel vanuit gegaan dat het om een overblijfsel van een Boeing 777 ging en werd ook direct gespeculeerd over de mogelijkheid dat het wrakstuk afkomstig is van vlucht MH370. Dat is de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 8 maart 2014 spoorloos verdween boven de Indische Oceaan met 239 mensen aan boord.     

Réunion ligt zo'n 4000 kilometer ten westen van dat gebied. Deskundigen houden het voor mogelijk dat de oceaanstromingen een wrakstuk duizenden kilometers kunnen meesleuren.

NOS / Lars Boogaard

De Maleisische autoriteiten zwijgen nog over de mogelijkheid dat het werkelijk gaat om een overblijfsel van vlucht MH370. 

Maar correspondent Michel Maas zei gisteren dat het wel om vlucht MH370 móet gaan als het aangespoelde vleugelstuk van een Boeing 777 blijkt te zijn.  Er is geen ander toestel van dat type vermist in dit gebied.  

STER Reclame