Een tegenstander van de jacht schildert een portret van Cecil bij de praktijk van Walter Palmer
NOS Nieuws

Zimbabwe vraagt VS om uitlevering jager van leeuw Cecil

Zimbabwe gaat de Verenigde Staten vragen om uitlevering van de jager die de populaire leeuw Cecil heeft gedood. Volgens de Zimbabwaanse minister van Milieu heeft de hoofdaanklager een begin gemaakt met het uitleveringsverzoek.

Zimbabwe wil de Amerikaanse tandarts Walter Palmer berechten voor het financieren van een 'illegale' jachtpartij waarbij de leeuw werd gedood. De bewindsvrouw kwalificeerde Palmer tegenover de pers als een "buitenlandse stroper".

Weggelokt

Palmer schoot de leeuw dood nadat hij samen met twee mannen het dier uit een beschermde omgeving had gelokt met een stuk vlees. De twee Zimbabwanen zijn gisteren in hun land aan de rechter voorgeleid. Ze zijn op borgtocht vrijgelaten en staan later terecht.

De leeuw Cecil was het symbool van Zimbabwe, object van wetenschappelijk onderzoek en het meest markante dier van het populaire safaripark Hwange. Palmer houdt vol dat hem niets te verwijten valt omdat hij beschikte over een jachtvergunning.

In de VS is een petitie voor de uitlevering van Palmer aan Zimbabwe inmiddels getekend door meer dan 100.000 mensen, heeft het Witte Huis bekendgemaakt. De Verenigde Staten leveren overigens vrijwel nooit staatsburgers uit voor berechting in het buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl