De nieuwe Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen
NOS Nieuws

Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur Telegraaf

Politiek commentator Paul Jansen van De Telegraaf volgt Sjuul Paradijs op als hoofdredacteur van de krant. Jansen werd al genoemd als opvolger, maar de benoeming is nu officieel bekendgemaakt.

De directie en hoofdredactie kozen unaniem voor Jansen om Paradijs op te volgen. Die vertrok na een conflict tussen de redactie en de directie van de krant over een reorganisatie van het bedrijf. De politiek commentator begint op 1 september als hoofdredacteur.

Aanzien

Jansen heeft veel aanzien in politiek Den Haag maar ook erbuiten, schrijft De Telegraaf vanochtend in de krant. "Jansen is een scherp analyticus die de vinger feilloos op de zere plek legt en hij krijgt de taak om De Telegraaf een nieuw tijdperk in te leiden."

Paul Jansen begon in 1996 op de buitenlandredactie. In 1998 kwam hij terecht bij De Financiële Telegraaf. Vier jaar later werd hij voor de krant correspondent in Indonesië en deed hij onder meer verslag van de tsunami in 2004 in Zuidoost-Azië. Sinds 2006 werkt Paul Jansen bij de politieke redactie in Den Haag en in 2008 werd hij politiek commentator voor de krant.

Vernieuwen

Met Jansen als hoofdredacteur, gaat de redactie vernieuwen, staat in De Telegraaf. Er komt onder meer een nieuw redactiesysteem waardoor er sneller berichten gepubliceerd kunnen worden op verschillende platformen.

"Daarbij staat kwaliteit voorop: elke zin moet kloppen, is het adagium van Jansen", schrijft de krant. "Dat weten de soms flink chagrijnige politici die door Jansen de afgelopen jaren op de korrel zijn genomen maar al te goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl