Janssen maakt indruk bij debuut in Europa

Vincent Janssen wordt geknuffeld nadat hij AZ op 2-0 heeft gezet tegen Istanbul Basaksehir ANP

Van de Jupiler League naar de Europa League, dat is niet veel spelers gegeven. Bij Vincent Janssen was tijdens zijn Europese debuut tegen Istanbul Basaksehir geen sprake van plankenkoorts, zoals hij al de hele voorbereiding bij AZ indruk maakte. 

"Het is een paar stappen vooruit inderdaad", lachte Janssen. "Ik ben blij dat ik mijn debuut mocht maken en ik denk dat ik me aardig staande heb gehouden".

Slimmigheid

Dat is een understatement. De handige aanvaller drukte al vroeg zijn stempel op de wedstrijd, toen hij in de diepte werd weggestuurd. "Het was een goede steekpass van Markus Henriksen", vertelt Janssen. "Of het een honderd procent penalty was, weet ik niet. Maar de keeper kwam wel heel wild in. Dat moet hij niet doen."

De actie kostte doelman Volkan Babacan rood en een vroege achterstand. Een andere debutant, Jop van der Linden, schoot de strafschop feilloos tegen de touwen. "Een beetje slimmigheid hoort erbij op dit niveau. Het is natuurlijk fijner om tegen tien man te spelen en op 1-0 te komen."

Janssen: smaakt naar meer

De reactie van Vincent Janssen na het duel met Istanbul Basaksehir in de derde voorronde van de Europa League.

Smaakt naar meer

In twee seizoenen bij Almere City was de 21-jarige jeugdinternational, zoon van oud-topzwemster Annemarie Verstappen, goed voor 29 treffers. Bij AZ trekt hij die lijn door, alsof het geen moeite kost. In de tweede helft verdubbelde Janssen zelf de voorsprong tegen de Turkse opponent. 

"Mijn eerste goal in mijn eerste officiële wedstrijd. Ik ben er heel blij mee. We hadden er misschien meer kunnen maken, maar vooraf hadden we getekend voor 2-0. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt voor AZ en het vertrouwen krijg. Het seizoensbegin is heel lekker, dat smaakt naar meer."

John vd Brom

De reactie van John van den Brom

Van den Brom: ideale uitgangspositie

"Dit is een ideale uitgangspositie", zei een glunderende trainer John van den Brom kort na de wedstrijd. "Tegen tien man is het altijd hinken op twee gedachten. Je wil met z'n allen naar voren, maar je wil niet die Europees zo belangrijke tegengoal krijgen. We hebben volwassen gespeeld, met een hele jonge ploeg. Dat is mooi om te zien."

Toch reist AZ als favoriet af naar Istanboel volgende week. "Zij moeten nu komen en dat is niet hun favoriete spel. Dat is een voordeel, maar we zijn er nog niet."

STER Reclame