NOS Nieuws

Busje met chemicaliën uitgebrand, bestuurder spoorloos

Bestelbus met chemische stoffen uitgebrand

Op de A12 bij Waddinxveen richting Den Haag is een bestelbus met chemische stoffen uitgebrand. De politie zag de bus vannacht rond 01.00 uur rijden, vond de situatie verdacht en gaf de chauffeur een volgsignaal.

Volgens woordvoerder Kraszewski van de politie volgde het voertuig aanvankelijk ook, maar ging het steeds langzamer rijden. "En toen stond het ineens in brand. De bestuurder was toen al gevlogen." Er volgde een zoektocht met een speurhond, maar hij is nog niet gevonden.

Synthetische drugs

De politie kon het busje zelf niet blussen. Er stond een grote kunststof tank in met chemicaliën. Om welke stof het precies gaat is nog niet bekend. Er stonden ook andere verpakkingen met chemische inhoud en gasflessen.

Omdat het busje kennelijk in brand is gestoken en de bestuurder op de vlucht lijkt te zijn geslagen, vermoedt de politie dat het om chemisch afval gaat van de productie van synthetische drugs.

Compleet verrast

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de weg schoongemaakt. Die is sinds rond 7.45 uur weer open.

Kraszewski zegt dat de agenten compleet verrast waren door de gebeurtenis. "Die hebben in hun hele carrière nog nooit zoiets meegemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl