Weertman zwemt naar zilver op WK

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weertman pakt zilver, Schouten 24ste
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ferry Weertman heeft bij de WK zwemmen in Kazan zilver gepakt op de 10 kilometer open water. Hij sleepte met deze prestatie ook een ticket voor de Olympische Spelen in Rio in de wacht. Marcel Schouten finishte als 24ste.

Na 1 uur 49 minuten en 48 seconden zwemmen was het goud was voor de Amerikaan Jordan Wilimovsky. Hij zwom superieur naar de eindzege. Weertman tikte twaalf seconden later aan (1.50,00) na een spannende eindsprint met de Griek Spyridon Giannotis. 

Machtige eindsprint

De groep zwemmers lag lange tijd dicht bij elkaar en de Nederlanders konden goed bijblijven. De 23-jarige Weertman begon achter aan de groep en kroop langzaam naar voren. Na 7,5 kilometer zwemmen lag Weertman nog op de vijftiende en Schouten op de achttiende positie. 

In de laatste twee kilometer begon Weertman aan een opmars en in een flinke eindsprint zwom hij uiteindelijk naar de tweede plaats.

Ferry Weertman
@VeryFerryFast
2e van de WERELD!!!!
3 jaar geleden

STER Reclame