AFP
NOS Voetbal

Guardado en Corona bezorgen Mexico Gold Cup

Mexico heeft in Philadelphia ten koste van Jamaica voor de zevende keer de Gold Cup gewonnen. Andrés Guardado en Jesús Corona, uitkomend voor respectievelijk PSV en FC Twente, hadden een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning.

Na een half uur opende Guardado de score met een fraaie volley en net na rust verdubbelde Corona de marge. Na een uur maakte Oribe Peralta er zelfs 3-0 van en pas in de slotfase deed de Jamaicaan Darren Mattocks wat terug.

Speler van het toernooi

Guardado, die tijdens de Gold Cup zes keer doel trof, werd direct na de finale uitgeroepen tot speler van het toernooi. De speler van PSV werd tijdens de finale bij een 3-0 voorsprong gewisseld.

Zijn landgenoot Corona, die tot grootste talent van het toernooi werd verkozen, haalde het laatste fluitsignaal ook niet door een wissel.

Recordhouder

Recordhouder Mexico heeft een goede staat van dienst in de Gold Cup, het tweejaarlijkse kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Eerder wist het Zuid-Amerikaanse land het toernooi al te winnen in 1993, 1996, 1998, 2003, 2009 en 2011.

Door de eindzege verzekerden de Mexicanen zich van een play-off tegen de VS (winnaar in 2013). Op 9 oktober spelen zij om deelname aan de Confederations Cup.

AFP
Andrés Guardado, speler van het toernooi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl