NOS Wielrennen

Winst La Course is 'groot' voor Van der Breggen

"Dit geloof je niet. Dit is echt heel mooi, zo cool." Anna van der Breggen probeert haar gevoel direct na de finish van La Course onder woorden te brengen. In een prachtige finale ontsnapt de Nederlandse uit het peloton en ze blijft de sprintende concurrentie net voor.

"Dit was het plan, ik wist dat ik die aanval ging doen. Zo hadden we het afgesproken. Tot die tijd heb ik me een beetje gespaard. En als je dan vooraan zit weet je dat er een jagend peloton achter je zit. Dan is het een kwestie van vol doorrijden en kijken of er op de streep wat overblijft", analyseert Van der Breggen.

De straten in Parijs waren kletsnat door de regen en dus was voor Van der Breggen de eerste opdracht om overeind te blijven. "Het was zo'n extreme wedstrijd, ontzettend glad op die keitjes. En al die valpartijen... Bijna de helft van het peloton is onderuit gegaan", weet de winnares.

Ondanks dat het pas de tweede editie is van La Course, is het een zege die telt voor Van der Breggen. "Zeker met al die aandacht, dat is heel speciaal en bijzonder voor ons. Qua punten is het niet zo belangrijk, het telt als een criterium. Maar dit is zo groot voor ons."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl