Hoofdkantoor SNS Reaal in Utrecht
NOS Nieuws

Verkoop verzekeringstak SNS Reaal afgerond

De verkoop van de verzekeringstak van SNS Reaal aan de Chinese Anbang Insurance Group is rond. Alle betrokken partijen hebben hun goedkeuring verleend aan de overname. De verzekeraar heet vanaf nu Vivat.

Voor de overname was de goedkeuring nodig van minister Dijsselbloem van Financiën, De Nederlandsche Bank, de Chinese toezichthouder CIRC en de aandeelhouder van SNS Reaal, de Nederlandse staat.

1 euro

Zoals eerder deze maand bekend werd, legt Anbang het symbolische bedrag van 1 euro neer voor de verzekeraar. Wel betaalt Anbang 85 miljoen euro voor de aandelen en belastingvorderingen.

Daarnaast steekt het Chinese bedrijf nog eens 1,35 miljard euro in de versterking van de balans en aflossing van interne leningen binnen de groep SNS Reaal.

Nationalisering

SNS Reaal werd twee jaar geleden genationaliseerd om te voorkomen dat het bedrijf failliet zou gaan. SNS Bank blijft voorlopig nog in staatshanden.

Met de verkoop is volgens minister Dijsselbloem "een speler van aanzienlijke omvang in de Nederlandse verzekeringssector een goede toekomst geboden".

Gerard van Olphen, die vandaag formeel terugtrad als voorzitter en bestuurslid van SNS Reaal, wordt de nieuwe topman van Vivat. Het bedrijf heeft ruim zes miljoen polishouders en 4000 werknemers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl