'Alles trilde, iedereen was in paniek'

Passagier Lenneke Wensveen over de landing

Een Boeing 737 van Transavia kwam gisteren bij de landing in de problemen. Pas na de derde landingspoging stond het vliegtuig veilig op de grond. Passagiers zijn geschrokken. "Je hoorde de zenuwen in de stem van de stewardess", zegt Yaël Zoutendijk (17) uit Wassenaar.

De vlucht van Spanje naar Rotterdam verliep volgens haar normaal. "Maar boven Nederland werden de wolken heel donker en toen we daalden, begon het te regenen", zegt ze. "Er was hevige turbulentie. In Rotterdam kon ik de landingsbaan al zien, maar toen gingen we weer omhoog."

Daarna volgde een spannend half uur, met nog een mislukte landingspoging op Schiphol. "Na de tweede doorstart zakten we drie keer hard naar beneden. Dat gaf het gevoel van een achtbaan. Alles trilde, iedereen was een beetje in paniek."

Air Crash Investigation

In de cabine heerste een naargeestige sfeer. Passagiers huilden van de angst en de spanning. "Het was zoals in het tv-programma Air Crash Investigation", zegt Yaël. "Mensen keken heel moeilijk. Sommigen hadden tranen in hun ogen en hielden elkaars hand vast." De moeder van de vriendin met wie ze op vakantie was geweest, hield het ook niet droog.

Inzittenden meldden aan de NOS dat de stewardessen voor de noodlanding 'Brace for impact' riepen. Yaël heeft dat niet gehoord. "Het toestel zat helemaal vol. Ik zat achterin en heb dat niet meegekregen. Maar voorin waren ze daardoor helemaal in paniek."

Tissues

Na de landing deelden stewardessen tissues en water uit, vertelt Yaël. Aan de gate stonden twee KLM-stewardessen klaar om de passagiers op te vangen.

De 17-jarige Wassenaarse volgt opmerkelijk genoeg een opleiding tot stewardess. Hoewel de schrik er goed in zit, wil ze daar gewoon mee doorgaan. "Het lijkt me nog steeds leuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl