ANP
NOS Nieuws

Stormproblemen NS verplaatst naar noorden en oosten

De problemen op het spoor door de zomerstorm hebben zich in de vooravond verplaatst naar het oosten en noorden van het land. Op een aantal plaatsen konden treinen niet verder rijden.

Dat gebeurde onder meer tussen Groningen en Zwolle, Alkmaar en Den Helder, en op het traject Deventer-Almelo. Ook tussen Leeuwarden en Zwolle en bij Winterswijk lag het treinverkeer enkele uren plat door een boom op de rails. De bomen zijn daar weer verwijderd.

In Flevoland zijn er nog grote problemen tussen Almere Centraal en het station van Lelystad. Door het slechte weer is op dat traject de bovenleiding over een lengte van 300 meter naar beneden gekomen. Het is volgens NS onmogelijk om daar vanavond nog treinen te laten rijden.

Eerder vandaag ondervond het treinverkeer in de kustprovincies en het midden van het land veel hinder van de storm. Rond Amsterdam, Utrecht en Den Haag vielen treinen uit of er was helemaal geen treinverkeer omdat er bomen op de rails lagen. In Den Haag wiebelde een hijskraan bij het station Hollands Spoor zo erg dat werd besloten uit voorzorg het station te sluiten.

Vliegverkeer

Schiphol heeft nog last van de gevolgen van de storm. Vanmiddag waren al veel vluchten uitgevallen of omgeleid omdat er minder banen gebruikt konden worden. De gevolgen daarvan zijn vanavond nog merkbaar. Veel vliegtuigen vertrekken met vertraging.

Op het hoogtepunt van de zomerstorm weken vliegtuigen onder meer uit naar Groningen Eelde Airport. Andere toestellen moesten enige tijd boven de Noordzee cirkelen in afwachting van een beschikbare landingsbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl