ANP
NOS Nieuws

Weerwaarschuwingen in het hele land ingetrokken

De zomerstorm heeft Nederland verlaten. Voor het Waddengebied gold in de avond nog code geel voor gevaarlijk weer, maar rond 22.45 uur werd ook die waarschuwing ingetrokken.

Vanochtend waarschuwde het KNMI voor uiterst gevaarlijk weer met zeer zware windstoten en kwam daarom met een weeralarm (code rood). Zeeland en Zuid-Holland kregen het als eerste zwaar te verduren. Dat was rond 11.00 uur vanochtend. Vooral in en rond Den Haag was het hevig noodweer waardoor verschillende snelwegen in de richting van de stad werden afgesloten.

Pas in de loop van de middag waren takken en bomen van wegen verwijderd. Alleen de A44 tussen Leiden en Den Haag is nog steeds dicht. Daar is zoveel op de weg gewaaid dat de snelweg pas morgenochtend om 6 uur weer opengaat.

Schade nog onbekend

Hoeveel schade de storm heeft aangericht is nog niet duidelijk. De verzekeraars zijn nog bezig met een inventarisatie en komen maandag pas met een raming. Wel wordt uitgegaan van een miljoenenschade.

Op een veertigtal plaatsen in het land moesten gasleidingen worden gerepareerd, nadat ze door omwaaiende bomen waren stuk getrokken. Nergens leidde dat tot grote problemen.

Cabrio in Huizen wordt bevrijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl