Nederlander Kimmann verrast met goud op WK BMX

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kimman pakt goud op de WK BMX
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Niek Kimmann is in het Belgische Zolder wereldkampioen BMX geworden. Een enorme verrassing, want het is het eerste jaar van Kimmann bij de senioren. Vorig jaar werd hij nog wereldkampioen bij de junioren. Zilver was er voor Jelle van Gorkom, het brons ging naar de Zwitser David Graf.

Ook Raymond van der Biezen haalde de finale, maar hij deed niet mee voor de medailles en eindigde als zesde. De wedstrijden in Zolder waren vervroegd vanwege het verwachte slechte weer.

Kimmann pakte gisteren ook al het zilver op de tijdrit. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat er een Nederlander wereldkampioen wordt op de cross. Robert De Wilde ging Kimmann voor in 1999.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de 19-jarige Kimmann voor een verrassing weet te zorgen. In mei baarde hij ook al opzien door de wereldbekerwedstrijd op Papendal op zijn naam te schrijven.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging het goud naar Stefany Hernandez uit Venezuela. Caroline Buchanan uit Australië pakte het zilver, brons was er voor de Deense Simone Christensen. Laura Smulders eindigde als vijfde.

UCI BMX Supercross
@UCI_BMX_SX
.@niekkimmann 2015 UCI BMX World Champion in #zolder2015! @KNWU
4 jaar geleden

STER Reclame