De A12 is bij Gouda dicht vanwege omgewaaide bomen
NOS Nieuws

Rijkswaterstaat: ga niet de weg op

De zware zomerstorm die over Nederland trekt leidt tot veel problemen. Rijkswaterstaat zegt dat de situatie nu zo gevaarlijk is, dat automobilisten beter niet de weg op kunnen gaan.

Rijkswaterstaat adviseerde eerder automobilisten al om Den Haag voorlopig te mijden vanwege de zomerstorm. De stad kan alleen worden bereikt via de A15 of A16, en vervolgens de A13.

De A44 is dicht vanwege afgewaaide takken die op de weg liggen en op de A4 ligt een omgewaaide boom. Op last van de weginspecteur is ook de A12 dicht bij Reeuwijk. De vele bomen langs de weg leiden tot een gevaarlijke situatie.

Rijkswaterstaat zegt dat ook op andere wegen afgewaaide takken liggen door de zware windstoten. "Blijf alert op de weersomstandigheden", waarschuwt Rijkswaterstaat.

De A12 is afgesloten omdat er een boom op de weg is gevallen

In Amsterdam is het tramverkeer stilgelegd vanwege de storm. Dat heeft vervoersbedrijf GVB besloten in overleg met de politie.

In Amsterdam-West is een boom op verschillende appartementen gevallen. Daarbij raakten het dak en balkons beschadigd.

De boom beschadigde het dak en balkons van appartementen in Amsterdam-West

Den Haag

In Den Haag waaiden op verschillende plekken bomen om. Een aantal auto's is daardoor beschadigd geraakt. Ook in IJmuiden, Amsterdam, en Maassluis zijn bomen omgevallen. Niemand raakte gewond.

De Haagse Markt is op last van de brandweer en de gemeente ontruimd vanwege rondvliegende spullen. De markt is afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl