Deelnemers aan het Zomercarnaval in Rotterdam pakken hun spullen in
NOS NieuwsAangepast

Veel evenementen afgelast vanwege storm

Verschillende evenementen door het hele land zijn afgelast vanwege het afgegeven weeralarm. Onder meer de Zomercarnaval Straatparade in Rotterdam en het festival Amsterdam Live on Stage gaan niet door. Het dance-event Welcome to the future is op het laatste moment afgelast. Op al deze evenementen werden tienduizenden mensen verwacht.

De organisatie van het Rotterdamse Zomercarnaval adviseert mensen die van plan waren het festival te bezoeken om niet naar Rotterdam te komen. "De verwachte weersomstandigheden zijn simpelweg te risicovol om het evenement te laten plaatsvinden", aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux. Het is de eerste keer in het 31-jarige bestaan van het Zomercarnaval dat de festiviteiten worden afgelast.

Het Milan Summer Festival in Den Haag is voor vandaag afgelast. Het is de bedoeling dat het morgen wel doorgaat.

'Zonde van de carnavalswagen'

Amsterdam Live on Stage zegt dat het met pijn in het hart heeft moeten besluiten om het festival niet door te laten gaan. "De te verwachten, en aan ons voorspelde constante harde wind, (minimaal windkracht 7), windstoten van boven de 110 km per uur en de daarbij gepaarde regen en onweer zijn voor ons evenement boven de kritische grens", schrijft de organisatie op Facebook.

Skûtsjesilen

In Friesland zijn de wedstrijden van het skûtsjesilen afgelast voor vandaag. De organisatie wil geen risico nemen nu het praktisch zeker is dat het gaat stormen. Vandaag stond de race in Stavoren op het programma.

Duinrell sluit het attractiepark vanwege de storm. Alle buitenattracties zijn dicht. Bezoekers krijgen hun geld terug.

De Tilburgse kermis begint vanwege het slechte weer later; om 15.00 uur.

Zwarte Cross

Ook op muziek- en motorfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde in Gelderland hebben bezoekers last van de storm. Wegens het slechte weer is het programma op het hoofdpodium stilgelegd. Zanger Kenny B. wacht met optreden tot een regenbui is overgewaaid, zegt de organisatie.

Voor de bezoekers is er een schuilplek geopend in een nabijgelegen hal van een transportbedrijf. Sommige tenten van kampeerders op het festivalterrein zijn omvergewaaid. Desondanks gaan de festiviteiten door.

 • Iris Wederom
  Gehavend kampeerterrein bij de Zwarte Cross
 • Gert Jan Bleumink
  De organisatie waarschuwt
 • Iris Wederom
  Een flinke windhoos trok over het terrein van de Zwarte Cross
 • Loes Runneboom
  Bericht van de organisatie van de Zwarte Cross
 • Gert Jan Bleumink
  -

Schiphol

De KLM besloot gisteren al dertig vluchten te schrappen wegens het verwachte slechte weer. "Alle desbetreffende passagiers worden of zijn al geïnformeerd. Ze kunnen hun vlucht omboeken zodat ze alsnog op hun bestemming aankomen", zegt een woordvoerder.

Het gaat om vluchten naar bestemmingen in Europa. Lange-afstandsvluchten lijken niet te worden getroffen.

Volgens de KLM mogen er tijdens een storm minder vluchten landen en opstijgen. "Als we wel vliegen lopen we dus het risico op lange vertragingen. Dat willen we op deze manier voorkomen."

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de storm vanavond voorbij is en dat alle geplande vluchten dan gewoon vertrekken.

Schiphol schrapt vluchten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl