Het hoofdkantoor van de inspectie zit in het stadskantoor van de gemeente Utrecht ANP

Werknemers IGZ kritisch op eigen organisatie

tijd van publicatie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is nog niet klaar voor zijn taken in de snel veranderende zorgsector. Dat blijkt uit een interne enquête onder medewerkers van de IGZ en een adviesbrief van de ondernemingsraad. Beide stukken werden toegespeeld aan de regionale kranten van HDC Media.

Uit de peiling blijkt dat maar 5 procent van de ondervraagde werknemers de werkwijze binnen de IGZ efficiënt vindt. Ruim 90 procent vindt dat de zorgtoezichthouder bureaucratische trekjes heeft.

Slagvaardiger

De politiek wil dat de IGZ het personeelsbestand uitbreidt om slagvaardiger te zijn. Het personeel denkt echter dat de organisatie zo’n verandering op dit moment niet aankan. De ondernemingsraad schrijft dat medewerkers het niet zien zitten om in korte tijd honderd nieuwe collega's in te werken.

De IGZ laat in een reactie weten dat de interne enquête is gehouden als voorbereiding op een nieuw beleidsplan en het verbetertraject van de inspectie. De leiding zegt te erkennen dat er een groot beroep wordt gedaan op alle medewerkers. De IGZ gaat in gesprek met de afdelingen en de ondernemingsraad over de resultaten van de enquête.

STER reclame