NOS Wielrennen

Kimmann gaat voor finale op WK BMX

BMX: WK-troeven temperen verwachtingen

Hij werd al wereldkampioen bij de junioren en twee maanden geleden won hij de wereldbekerwedstrijd in Papendal. En toch stelt BMX-talent Niek Kimmann zichzelf geen extreem hoge doelen voor het WK, komend weekend in Zolder (België). "Ik hoop de finales te halen, dan zien we het wel."

De 19-jarige Kimmann maakte dit seizoen de overstap van de junioren naar de elite. Zijn ontwikkeling verloopt stormachtig. "Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Mijn doel was om zo dicht mogelijk bij de top te komen. Ik zie het nog steeds als een leerjaar, er is nog genoeg ruimte voor verbetering", zegt Kimmann.

Het WK begint vrijdag met de time trial (tijdrit), zaterdag volgt de wedstrijd. Kimmann: "De tijdrit is een aparte titel, maar het is ook belangrijk voor de startpositie in de wedstrijd. En als het goed gaat, weet je meteen waar je staat in het veld."

Kimmann won vorig jaar bij de junioren beide onderdelen op het WK en veroverde ook de Nederlandse en de Europese titel. "En ik voel me nu nog sneller. Alleen rijd ik nu bij de elite. We zullen de komende twee dagen zien wat het wordt. Het is BMX, alles kan gebeuren."

Zijn wereldtitel bij de junioren kan worden overgenomen door zijn broertje Justin. "Hij doet het goed als eerstejaars junior. We fietsen ons hele leven al samen. We naaien elkaar op en leren van elkaar. Samen naar de Olympische Spelen, dat is onze droom. Dat zou geweldig zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl