Dionne Stax op de derde dag van het wandelevenement
NOS Nieuws

'De sfeer is zo goed, je kunt gewoon niet uitvallen'

"Het was een topdag." NOS-presentator Dionne Stax heeft genoten van de voorlaatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. De derde dag is altijd de leukste dag, zegt ze als ze de eindstreep op de Wedren is gepasseerd. Dionne kan het weten, want ze loopt voor de zevende keer mee.

De route van de Vierdaagse

Op de Dag van Groesbeek zat alles mee. "Het was zo'n 22 graden met af en toe een zonnetje, dat is heerlijk loopweer. Langs de route stonden nog meer mensen om ons aan te moedigen dan gisteren en eergisteren. En wat het zo gezellig maakte, was de muziek van dj's en orkestjes."

Dat Dionne er sinds dinsdagochtend 120 kilometer op heeft zitten, is niet te merken. Dat komt volgens haar door de sfeer. "Daar word je helemaal door meegenomen. Wat ook leuk is, is dat ik vandaag veel bekenden van vorige jaren ben tegengekomen."

De donderdag in de Vierdaagse wordt wel de 'bergetappe' genoemd, omdat de Zevenheuvelenweg dan in de route zit. "Dat klimmen en dalen voel je in je benen, maar je geniet zo dat je gewoon niet kunt uitvallen."

Dionne mag dan een topdag hebben gehad, de laatste etappe morgen is natuurlijk helemaal iets om naar uit te zien. Ze heeft er het volste vertrouwen in dat ze ook morgen de veertig kilometer zonder problemen aflegt. "Ik heb gisteravond een blaar op mijn grote teen doorgeprikt en die is nu helemaal weg. Het gaat helemaal lukken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl