Nijmeegse Vierdaagse opnieuw decor thriller

time icon
ANP
Geschreven door
Marc-Robin Visscher
Verslaggever

Voor mijn beste wandelmaatje heet het achtste boek van Rudy Dek waarin de Nijmeegse Wandelvierdaagse het decor is. Een thriller, net als de voorgaande met titels als Het verdriet van de Vierdaagse, De dood of de gladiolen en Bloed door lopen

Het wandelevenement is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Rudy Dek. "Elk jaar is hier een feest voor 43.000 mensen. In de marge daarvan mag ík een feestje organiseren voor enkele duizenden lezers. Daar doe ik het voor. Ik hoor bij de Vierdaagse."

In het nieuwste verhaal lopen twee mensen in de Vierdaagse met stoute plannen. Het zijn wandelmaatjes. En je beste wandelmaatje vertrouw je, tot in de dood. Of dat verstandig is...?

'Ik hoor bij de Vierdaagse'

Rudy Dek in een Nijmeegse boekhandel

Fragment uit Voor mijn beste wandelmaatje 

Hij kent haar van de Vierdaagse. Hij was haar al in 2012 tegengekomen. Ze lagen naast elkaar in een EHBO-tent en wachtten totdat iemand hun blaren zou behandelen. Hij had grapjes gemaakt, het ene na de andere, en haar aanhoudende lach had hem aangemoedigd de reeks flauwiteiten door te zetten. Ze schaterde en hoewel anderen zich aan haar stoorden, merkte hij dat ze het nodig had. Anders had ze het die dag opgegeven.

We gaan naar een boekhandel in Nijmegen om te kijken hoe het met zijn nieuwste Vierdaagsethriller gaat. Het boek staat op nummer 2 in de top-10, zien we bij binnenkomst. Nu de Vierdaagse begonnen is, schiet de verkoop omhoog, zegt de boekhandelaar. 

Rudy Dek hoopt dat hij op één komt te staan. "Dat gebeurt bijna elk jaar. Dan ben ik eventjes de best verkopende auteur in heel Nijmegen."

STER Reclame