Vierdaagse is voor Rudy Dek een bron van inspiratie
NOS Nieuws

Nijmeegse Vierdaagse opnieuw decor thriller

  • Marc-Robin Visscher

    Verslaggever

  • Marc-Robin Visscher

    Verslaggever

Voor mijn beste wandelmaatje heet het achtste boek van Rudy Dek waarin de Nijmeegse Wandelvierdaagse het decor is. Een thriller, net als de voorgaande met titels als Het verdriet van de Vierdaagse, De dood of de gladiolen en Bloed door lopen.

Het wandelevenement is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Rudy Dek. "Elk jaar is hier een feest voor 43.000 mensen. In de marge daarvan mag ík een feestje organiseren voor enkele duizenden lezers. Daar doe ik het voor. Ik hoor bij de Vierdaagse."

In het nieuwste verhaal lopen twee mensen in de Vierdaagse met stoute plannen. Het zijn wandelmaatjes. En je beste wandelmaatje vertrouw je, tot in de dood. Of dat verstandig is...?

Rudy Dek

We gaan naar een boekhandel in Nijmegen om te kijken hoe het met zijn nieuwste Vierdaagsethriller gaat. Het boek staat op nummer 2 in de top-10, zien we bij binnenkomst. Nu de Vierdaagse begonnen is, schiet de verkoop omhoog, zegt de boekhandelaar.

Rudy Dek hoopt dat hij op één komt te staan. "Dat gebeurt bijna elk jaar. Dan ben ik eventjes de best verkopende auteur in heel Nijmegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl