NOS Wielrennen

Huilende Geschke: hier droom ik sinds mijn 15de van

Geschke: ik wilde helemaal niet huilen op tv

Het is een prachtig gezicht vlak na de finish van de zeventiende etappe in de Tour de France. Simon Geschke, een Duitser met een flinke baard, huilt als een klein kind. Zijn jongensdroom is uitgekomen: hij heeft een etappe in de Tour gewonnen.

"Het is niet mijn plan geweest om op televisie uitgebreid te gaan janken, maar hier droom ik sinds mijn vijftiende al van", vertelt de renner van Giant-Alpecin, die in de eerste Alpenrit de sterkste bleek uit een kopgroep van 28.

"In de vorige rit werd ik vierde, dat wilde ik niet nog eens meemaken. Op de laatste klim zat ik goed in mijn ritme en toen was het alles of niets." Het werd dus alles voor 29-jarige renner, die met zijn overwinning ook de eerste van zijn ploeg kan vieren.

Ploegleider Kemna: dit is geweldige topsport

"Wir haben es gemacht!", schreeuwt ploegleider Rudi Kemna naar zijn pupil Geschke. De twee vliegen elkaar in de armen en Kemna is dolblij.

"Simon heeft er al een paar dagen voor gevochten. Hij kiest de aanval, gaat ervoor en hij haalt het. Dit is ongelooflijk mooi."

Kemna feliciteert Geschke: wir haben es gemacht

Curvers zag de baard van Geschke niet meer

Ploeggenoot Roy Curvers gluurde nog even naar het podium, waar Geschke werd gehuldigd. "Ik zag zijn baard niet meer, alleen maar een grote glimlach", grapt Curvers.

"Simon is al voor de derde dag in de aanval en nu flikt hij het. Zo goed hebben we het nog nooit gedaan in de bergen."

Curvers zag de baard van Geschke niet meer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl