NS-reizigers betalen soms te veel bij overstap

ANP

Tientallen NS-reizigers per dag betalen ten onrechte een paar euro extra, als zij bij het overstappen door de in- en uitcheckpoortjes moeten. Dat stelt reizigersorganisatie Rover na een klacht van een reiziger. 

Het probleem speelt vooral op station Hilversum. Daar moeten reizigers die van perron 1 naar een ander perron willen, door de gesloten poortjes. Als hun eindstation Hilversum Media Park of Hilversum Sportpark is, zou dat niets extra's moeten kosten. Maar in enkele gevallen wordt er toch 2,20 euro afgeschreven. 

Ook op andere stations, zoals Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Sloterdijk, doet het probleem zich volgens Rover voor, bijvoorbeeld als de reiziger voor de spits incheckt met een kortingskaart en vervolgens in de spits langs de poortjes moet. Dan wordt voor de rest van de reis het volle pond gerekend. 

Vijftig mensen 

Rover weet niet hoe groot het probleem is, maar schat dat het zo'n vijftig mensen per dag treft. De gedupeerden kunnen het teveel betaalde bedrag van NS terugkrijgen. "Maar je zadelt mensen met een probleem op en dat kan nooit de bedoeling zijn", zegt een woordvoerder van de organisatie. 

STER Reclame