EPA
NOS Nieuws

Turkije blokkeert enkele uren toegang tot Twitter

Turkije heeft enkele uren de toegang tot Twitter geblokkeerd. De autoriteiten wilden voorkomen dat er foto's en filmpjes van de aanslag in de grensplaats Suruç werden gedeeld.

Volgens de autoriteiten zijn in enkele uren tijd alle betreffende 107 tweets geblokkeerd. Daarmee is de weg weer vrij om iedereen toe te laten op Twitter, zegt de regering.

Eerder vandaag bepaalde een rechter dat websites en sociale media de beelden niet mogen tonen. Zodra alle filmpjes en foto's waren verwijderd, kon de blokkade worden opgeheven.

Op Twitter werden niet alleen foto's en filmpjes van de aanslag van maandag gezet, maar er werd ook opgeroepen tot protest tegen de regering. Mensen die die berichten plaatsten, vinden dat de Turkse regering te weinig heeft gedaan om de bomaanslag te voorkomen.

Verdachte

Er is inmiddels een verdachte in beeld van de zelfmoordaanslag, waarbij eergisteren 32 mensen om het leven kwamen. Een Turkse overheidsfunctionaris zegt tegen persbureau Reuters dat het gaat om een Turk die vorig jaar illegaal naar Syrië vertrokken is.

Turkse media publiceren een foto van de identiteitskaart van de man, een student van 20 jaar. Hij had banden met iemand die in juni een aanslag pleegde op een Koerdische protestmars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl