anp
NOS Nieuws

Motorclubs weer on speaking terms

Verschillende motorclubs als Hells Angels en Satudarah zijn met elkaar in gesprek om de Raad van Acht nieuw leven in te blazen. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Een bron meldt zelfs dat de oprichting ‘nabij’ is.

De Raad is een overlegorgaan tussen de grootste motorclubs en zou de rust terug moeten brengen en onderlinge rivaliteit weg moeten nemen.

Het is nog onduidelijk of de Bandidos aansluiten bij de Raad. De top van de belangrijkste afdeling (Limburg) zit sinds de onrust in mei vast.

Opgeheven

Tot eind 2013 was er ook een Raad van Acht. Die bestond sinds 1996 en besliste bijvoorbeeld of een motorclub zichzelf een ‘MC’ mocht noemen en welke emblemen zij op hun hesje mochten dragen. Daarnaast zou in de Raad ook gesproken worden wie in welk gebied actief mocht zijn.

Het overleg wankelde toen Satudarah in 2011 vertrok. Die club knoopte contacten aan met de Bandidos om hen naar Nederland te halen. Later stapten ook de Demons en de Black Sheep op.

'Er is minder onrust onderling, dan justitie wil doen geloven'

Onrustig

Na de opheffing van de Raad werd het weer onrustig in de motorwereld. Satudarah groeide enorm en ook No Surrender kwam opzetten. Clubs maakten een enorme groei door, ook internationaal.

Sinds de komst van de Bandidos, vorig jaar, namen de spanningen toe. De Bandidos zijn de aartsrivaal van de Hells Angels. Er werden aanslagen gepleegd op het huis van de Limburgse president van de Bandidos. Honderden Hells Angels trokken naar de markt in Sittard om te laten zien dat de stad van hen was.

In mei van dit jaar kwam het tot een vechtpartij in een café in Sittard tussen de Bandidos en de Red Devils, een club die verbonden is met de Hells Angels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl