Oud-international Dick Nanninga is op 66-jarige leeftijd overleden. Nanninga maakte in de WK-finale van 1978 de 1-1 tegen Argentinië, dat uiteindelijk met 3-1 zou winnen. 

In totaal kwam de spits tot vijftien interlands, waarin hij zes keer wist te scoren. Hij speelde in clubverband voor BV Veendam, Roda JC (107 goals in acht seizoenen) en MVV (vier seizoenen). 

Nanninga kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Hij raakte in 2012 in coma en kwam daar vijf maanden later pas weer uit. Vanwege suikerziekte moest z'n linkeronderbeen geamputeerd worden. Twee jaar later verloor hij ook zijn rechterbeen. Onlangs werd hij met koorts opgenomen in een ziekenhuis in Maaseik en hij kwam niet meer thuis.  

'Dick Nanninga was een echte teamspeler'

"Een echte pinchhitter"

De boomlange Nanninga maakte veel van zijn doelpunten met het hoofd. Pierre Vermeulen, zijn trouwe compagnon in de aanval bij Roda JC, spreekt van een ideale samenwerking. "Ik gaf de voorzetten, Dick maakte de goals. Ik kon me geen betere spits wensen. Hij stond er als het moet, dus ook in de WK finale. Hij was een echte pinchhitter, iemand die nooit veel tijd nodig had voor een doelpunt."

Nanninga was voor Vermeulen niet alleen een groot speler, maar ook een bijzonder mens. “Mensen zoals Dick kom je niet veel tegen. Hij was echt een gangmaker in het team. Je kon op hem vertrouwen, zowel binnen als buiten het veld.” 

'Nanninga was een echte koempel'

STER reclame