NOS Nieuws

'Ongekend grote' wapenvondst in Nieuwegein

'Ongekend grote' wapenvondst in Nieuwegein

De politie en het OM hebben vorige week in Nieuwegein een wapenvondst gedaan, die door het OM beschreven wordt als ongekend groot. In een opslagruimte werden in twee kluizen zeker 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en grote hoeveelheden munitie gevonden. Ook zijn kogelwerende vesten in beslag genomen.

De wapenvondst was het resultaat van een onderzoek naar verdachten die zich bezighouden met de voorbereiding van zeer ernstige delicten. Acht verdachten uit Tiel, Wijk bij Duurstede en Nieuwegein zijn aangehouden. Zeven daarvan zijn door de rechter-commissaris in Amsterdam voorlopig voor twee weken vastgezet.

Topman Herman Bolhaar van het OM kondigde de vondst vanochtend op NPO Radio 1 al aan. Vanmiddag maakt justitie in een persconferentie meer bijzonderheden bekend over de wapenvondst en de aanhoudingen.

Leger

In de woningen en garageboxen van de verdachten zijn ook telefoons, computers, notitieboekjes, cocaïne, xtc en hasj gevonden. De politie legde verder beslag op twee gestolen personenauto's en een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Bij de doorzoekingen kreeg de politie hulp van gespecialiseerde eenheden van het leger. Die zochten met geavanceerde apparatuur in de bodem en achter muren om verborgen ruimtes te ontdekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl