Chery vertrekt naar Queens Park Rangers na een superseizoen bij FC Groningen ANP Pro Shots

Vorig seizoen was Queens Park Rangers al dicht bij de handtekening van FC Groningen-speler Tjaronn Chery. Toen ging de deal niet door, maar nu mag Chery zich toch echt in het klassieke blauw-witte shirt van QPR hijsen. De 27-jarige middenvelder tekent voor drie jaar bij de ploeg die komend seizoen uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Chery had nog een contract voor een jaar in Groningen en de club hield een verkoop van haar speler dan ook niet tegen. Queens Park Rangers meldt volaan te hebben aan een clausule die in het contract van Chery stond, maar op verzoek van FC Groningen is de transfersom niet bekend gemaakt.

Een Engelse droom

"Het was altijd al mijn droom om in Engeland te mogen voetballen", zegt Chery in zijn eerste interview op Loftus Road, de thuishaven van QPR. "Ik heb contact gehad met Leroy Fer en hij vertelde me dat dit een mooie stap is. Ik ken de passie van de Engelse supporters en ik kan niet wachten om mijn kunsten aan hen te vertonen. Mijn beste jaren komen er nog aan."

Revelatie van het seizoen

FC Groningen verliest met Chery een spelmaker en doelpuntenmachine tegelijk. Vorig seizoen kwam de aanvallende middenvelder tot 15 doelpunten in 34 wedstrijden. Het leverde hem een uitnodiging uit voor het Nederlands elftal in juni. Tot een debuut kwam het echter niet. 

STER reclame