NOS Voetbal

Blatter bestrooid met bankbiljetten

Blatter bestrooid met bankbiljetten

Een actievoerder heeft de persconferentie van FIFA-voorzitter Sepp Blatter verstoord. De voorzitter van de wereldvoetbalbond wilde net beginnen met zijn persconferentie toen een demonstrant het podium opkwam en de 79-jarige Zwitser trakteerde op een douche van bankbiljetten.

Het (nep)geld werd gestrooid door de Engelse komediant Simon Brodkin. Hij haalt wel vaker dergelijke stunts uit. Zo bestormde hij een paar weken geleden nog het hoofdpodium van het Britse popfestival Glastonbury, waar Kanye West optrad als hoofdact. Veel mensen konden zich niet vinden in de keuze voor West als headliner.

Bewaking, waar is mijn bewaking?

Sepp Blatter

De persconferentie van de FIFA werd tijdelijk stilgelegd om het nepgeld op te ruimen. "Bewaking, waar is mijn bewaking?", riep Blatter vertwijfeld uit nadat hij onder het nepgeld was bedolven. "Dit heeft niets met voetbal te maken. We moeten de boel schoonmaken", mompelde de 79-jarige Zwitser, die de dubbele bodem van zijn opmerking zelf niet besefte.

Nadat FIFA-medewerkers de valse bankbiljetten hadden opgeruimd, keerde Blatter getergd terug in de zaal. Met een grapje keek hij nog wel even terug op het even gedenkwaardige als symbolische incident: "Ik heb net met mijn overleden moeder gebeld. Ze zei tegen me: maak je niet druk, het is niet meer dan een gebrek aan opvoeding.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl