Andrés Guardado maakte het enige doelpunt tegen Costa Rica

Guardado schiet Mexico naar halve finales

PSV-speler Andrés Guardado heeft Mexico zondag in New Jersey met een benutte strafschop naar de halve finales van de Gold Cup geschoten. Mexico versloeg Costa Rica na verlenging met 1-0 en neemt het op tegen Panama voor een plaats in de finale.

De fel betwiste strafschop werd gegeven vier minuten in blessuretijd van de verlenging nadat Roy Miller aanvaller Oribe Peralta in het strafschopgebied ten val had gebracht. Televisiebeelden toonden aan dat Peralta, die probeerde te koppen, amper was aangeraakt door zijn tegenstander.

Guardado velde het vonnis waardoor de zesvoudig kampioen zich bij de laatste vier voegde. In de andere halve finale van het kampioenschap voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben staan de Verenigde Staten en Jamaica tegenover elkaar.