De ontsnapte gevangene
NOS Nieuws

Gemeente niet geïnformeerd over ontsnapte Ali Benhadi

De gemeente Zeist is niet geïnformeerd over de ontsnapping van de vuurwapengevaarlijke crimineel Ali Benhadi. Volgens een woordvoerder hoorde de gemeente pas twee dagen na de ontsnapping van het incident door een persbericht van de politie.

Benhadi ontsnapte dinsdag uit een instelling in Den Dolder, dat ligt in de gemeente Zeist. Donderdag werd bekend dat de man vuurwapengevaarlijk is en zijn medicijnen niet bij zich heeft. Volgens de politie zou dat "invloed hebben op de wijze waarop Benhadi reageert op zijn omgeving".

De gemeente Zeist heeft inmiddels contact gehad met de politie over de gang van zaken en wil niets over het incident kwijt. Een woordvoerder van de politie weet niet of er voor dit soort gevallen een protocol bestaat wie er geïnformeerd moeten worden. "Dat is voor ons ook een punt van evaluatie." De politie wil uitzoeken hoe de communicatie in deze zaak is verlopen, en of dat volgens de regels is gebeurd.

"Administratieve fout"

Gisteren werd bekend dat de politie Benhadi ten onrechte op de Nationale Opsporingslijst had geplaatst. Volgens de politie was hij daar door een "administratieve fout" op terecht gekomen. Op de lijst worden alleen verdachten en veroordeelden geplaatst van een zwaar misdrijf waarop een straf staat van minimaal acht jaar.

De 23-jarige crimineel is nog steeds voortvluchtig. Omdat hij uit Amsterdam-West komt, denkt de politie dat hij daar zit.

Benhadi zat vast in de Penitentiaire Inrichting in Zwolle voor een geweldsdelict en verbleef tijdelijk in de instelling in Den Dolder voor een anti-agressietraining. Hij zou in november vrijkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl