Formule 1-coureur Jules Bianchi (25) overleden

AFP

Formule 1-coureur Jules Bianchi is op 25-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Bianchi liep in oktober vorig jaar zwaar hersenletsel op bij een ongeluk tijdens de Grand Prix van Japan. Sindsdien lag de Fransman in coma.

Bianchi reed, nadat hij van het parcours was geraakt, tegen een takelwagen. Hij werd buiten bewustzijn afgevoerd. Later werd hij naar een ziekenhuis in de Franse stad Nice gebracht, waar hij de afgelopen avond overleed. 

In mei zei de familie van Bianchi te hopen op een wonder. Maar afgelopen week liet zijn vader al weten dat hij somber was over het herstel van zijn zoon.

1/6Bianchi crashte zwaar bij de grand prix van Japan in 2014 EPA
2/6Sindsdien lag hij in het ziekenhuis AFP
3/6Collega-coureurs waren begaan met het lot van Bianchi... AFP
4/6...en ook van zijn team kregen hij en zijn familie veel steun EPA
5/6Bianchi debuteerde in 2012 en reed sinds 2013 voor team Marussia AFP
6/6De coureur is 25 geworden AFP

Marussia

Jules Bianchi debuteerde twee jaar geleden in de Formule 1, als coureur van team Marussia. Daarvoor was hij al testcoureur bij Force India. In 34 races kwam hij tot twee WK-punten; zijn beste notering was de negende plaats bij de grand prix van Monaco in 2014.

De opvolger van Marussia, Manor, heeft geschokt gereageerd op de dood van Bianchi. "Het was een voorrecht om hem als coureur van ons team te hebben", schrijft het team op Twitter.

STER Reclame