ANP
NOS Nieuws

Nederland herdenkt MH17-slachtoffers

Niet alleen in Nieuwegein, maar in heel Nederland is de ramp met vlucht MH17 herdacht. Op veel plaatsen hangt de vlag halfstok en wordt stilgestaan bij de vliegtuigcrash.

In Hilversum was een herdenkingsbijeenkomst in de Sint Vituskerk. Vijf gezinnen uit het dorp werden getroffen door de ramp. In de tuin van de kerk zijn vandaag vijf zonnebloemen geplant, die symbool staan voor de gezinnen. De zaden van de planten zijn door de vader van een van de slachtoffers meegenomen uit het rampgebied in Oekraïne.

Ramp MH17 herdacht in Hilversum

Op Schiphol werd geen officiële herdenking gehouden. Toch kwamen er veel mensen naar de luchthaven om stil te staan bij de gebeurtenissen van een jaar geleden. Bij vertrekhal 3 zijn tientallen bossen bloemen neergelegd.

Vlag halfstok

Het kabinet heeft voor vandaag een speciale vlaginstructie afgegeven. Bij overheidsgebouwen als ministeries, kazernes en gemeentehuizen hangt de vlag vandaag halfstok. Ook veel politiebureaus en brandweerkazernes hebben hun vlag halfstok hangen.

  • Harrie van Veen / NOS
    De vlag hangt halfstok bij het Domplein in Utrecht

Bij veel bedrijven waar slachtoffers werkten zijn omgekomen collega's herdacht. Zo zijn medewerkers van een filiaal van McDonald's in Almelo vandaag naar het graf van een collega gegaan. Daar hebben zij een krans gelegd.

Ook bij evenementen wordt rekening gehouden met de gebeurtenissen van een jaar geleden. In Tilburg begint vandaag de jaarlijkse Tilburgse Kermis. Bij de opening stond wethouder Erik de Ridder stil bij de vliegramp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl