Bij schietpartijen op een marinebasis en een wervingskantoor van het leger in Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee zijn vijf mensen omgekomen, vier militairen en de vermoedelijke schutter.

De Amerikaanse marine bevestigt op Facebook dat vier slachtoffers mariniers zijn. Een medewerker van het wervingskantoor is gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht.  

Een ooggetuige op een van de locaties zei tegen persbureau AP dat hij tussen de dertig en vijftig schoten hoorde. 

De schutter, Muhammed Youssef Abdulazeez, viel een marinebasis in Chattanooga aan en een wervingskantoor van het leger, dat in een winkelgebied in de stad ligt. De locaties liggen op zo'n vijf minuten rijden van elkaar. 

Schietpartij op marinebasis in Tennessee

De FBI gaat ervan uit dat de schutter alleen handelde. Over een motief is nog niets bekend. Ook zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt. 

Eerder riep de politie op om geen voorbarige conclusies te trekken, omdat nog niet vaststaat of het om een daad gaat van een radicale moslim of bijvoorbeeld een Amerikaanse anti-overheids-fundamentalist.   

Een woordvoerder spreekt van een daad van nationaal terrorisme. Het staat volgens de FBI wel vast dat de man geen militair was. 

STER reclame