AFP

De Franse president Hollande heeft gezegd dat er deze week meerdere terreuraanslagen in Frankrijk zijn verijdeld. Vier mensen waren van plan militaire doelen aan te vallen.

Het viertal is eergisteren opgepakt op verschillende plaatsen in het land, zei minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken. De leider van de groep had contact met jihadisten die in de gevangenis zitten. De mannen zijn tussen de 16 en 23 jaar oud en een van hen is een ex-militair.  

De Franse krant Le Monde meldt dat de vier van plan zouden zijn om een hooggeplaatste officier te onthoofden en de video daarvan te publiceren.  

Marseille

Het is niet duidelijk of Hollande ook doelde op de explosies van gisteren bij een petrochemische fabriek bij Marseille. Eerder vandaag werd bekend dat de politie daar voorwerpen heeft gevonden die lijken op ontstekingsmechanismen. De politie ging er gisteren al van uit dat de explosies geen ongelukken waren.

Hollande zei gisteren in een interview op de Franse nationale feestdag 14 juli dat er geregeld terreurdaden worden voorkomen sinds de aanslagen van begin dit jaar in Parijs op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. 

STER reclame