Geenstijl is een inzamelingsactie begonnen voor een agent Geenstijl

Website GeenStijl is een inzamelingsactie begonnen voor een politieagent die een schadevergoeding moet betalen aan een inbreker. Binnen een uur is het bedrag van de schadevergoeding, ruim 2300 euro, ingezameld.

De 44-jarige agent had de inbreker betrapt bij een inbraak in april 2012. Bij een achtervolging schoot de agent hem in zijn been. Gisteren werd de politieman veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1500 euro. Ook moet hij een schadevergoeding betalen.

De rechtbank oordeelde dat de politieman niet had mogen schieten, omdat agenten volgens de regels niet mogen schieten op een vluchtende verdachte, als de bewoners van de woning waarin is ingebroken niet thuis zijn. Daarnaast moet er ook nog sprake zijn van geweld of dreiging van geweld. Dat was niet het geval.

"Nederland wordt wel heel erg Kafka als agenten een maand salaris en overuren moeten gaan ophoesten als straf voor het arbeidsongeschikt maken van echte boeven", schrijft GeenStijl. Om 15.00 uur is er bijna 6000 euro opgehaald.

STER reclame