Assaidi laat FC Twente kansloos

time icon Aangepast

FC Twente heeft niet geprofiteerd van het 0-0 gelijkspel van PSV bij De Graafschap. De landskampioen verloor met liefst 6-2 bij Heerenveen.

De man van de wedstrijd was Oussama Assaidi. Voor rust nam hij de 1-0 (een fantastische boogbal) en de 2-1 (een pegel van net buiten de zestien) voor zijn rekening.

Na de pauze gaf hij de assist bij de 3-2 (een kopbal van Viktor Elm) en de 4-2. Bij die laatste treffer zette hij Luciano Narsingh vrij met een prachtig lobje over drie Twente-verdedigers heen.

Twente werd daarna niet meer gevaarlijk en het leek bij 4-2 te blijven. Assaidi zorgde in de slotfase echter nog voor 5-2 en werd, op weg naar 6-2, neergelegd. Mika Väyrynen benutte de strafschop.

Een '10'

Na afloop was Heerenveen-coach Ron Jans euforisch over één man. "Normaal doe je dat niet als trainer, je prijst het collectief. Maar nu wil ik toch wel zeggen dat Oussama Assaidi een '10' heeft verdiend."

Assaidi nam drie doelpunten en twee assists voor zijn rekening. "Ik daag het weekblad Voetbal International uit om hem in de bekende cijferlijst ook een '10' te geven. Ik ga er niet over, maar nu ik toch bezig ben: de rest van het elftal moet een '7' krijgen. Ik ben benieuwd."

"Gezien het spelbeeld is 6-2 natuurlijk wat te veel van het goede", bleef Jans reëel. "Maar wat was het een feest voor ons vanmiddag. Ik vond het fantastisch om naar te kijken. De 3-2 was beslissend. Toen knakte FC Twente. Vervolgens konden wij naar hartenlust counteren."

"Verloren te veel duels"

Twente-trainer Michel Preud'homme beleefde een teleurstellende middag. "Laten we niet denken dat we ondanks de successen van de laatste tijd zomaar wedstrijden kunnen winnen. Laten we eens beginnen met weer heel hard te gaan werken. Dat is altijd de basis van het succes. Vandaag verloren we te veel duels. Daarom ging het mis."

Aanvoerder Peter Wisgerhof beaamde de woorden van zijn coach. "De wijze waarop wij de doelpunten in de slotfase tegen kregen was heel frustrerend. Zo gemakkelijk mag je de zaken niet weggeven. Eigenlijk is het schandalig hoe wij de wedstrijd na de 3-2 voor Heerenveen lieten lopen. Dit had nooit mogen gebeuren."

STER Reclame