Feyenoord is Excelsior de baas

Aangepast

Feyenoord heeft enige afstand genomen van de nacompetitieplaatsen. Concurrent Excelsior werd in de Kuip moeizaam verslagen: 1-0.

De ploeg van coach Mario Been was vol goede wil, maar de druk van het moeten winnen verlamde het jonge team bijna.

Combineren bleek moeilijk en er was veelvuldig balverlies. Gelukkig voor Feyenoord toonde Excelsior zich nog machtelozer, waardoor de drie punten terecht in De Kuip bleven.

Aanvallend liet Feyenoord bij vlagen nog wel aardige dingen zien. Met name linksbuiten Jerson Cabral viel op met een aantal geslaagde acties en ook schaduwspits Georginio Wijnaldum en aanvalsleider Luc Castaignos maakten een gedreven indruk.

Daarentegen leverden linksback Tim de Cler, centrumverdediger André Bahia en middenvelder Karim El Ahmadi meer dan eens de bal in bij de tegenstander.

Koelbloedig

Castaignos zette de thuisploeg halverwege het eerste bedrijf verdiend op voorsprong. Hij bleef oog-in-oog met doelman Cees Paauwe koelbloedig na een pass van Diego Biseswar: 1-0. Na rust zette de jonge spits bovendien Jerson Cabral keurig vrij voor Paauwe, maar die faalde. Laatste aanwinst Jhonny van Beukering maakte in de slotfase zijn debuut voor Feyenoord en hoewel de 27-jarige aanvaller het in de combinatie vooral goed leek te kunnen vinden met Wijnaldum, bleef de bevrijdende 2-0 uit.

STER Reclame