Koen Verweij

Schaatser Verweij vertrekt bij Corendon

Schaatser Koen Verweij vertrekt bij de Corendon-formatie. De wereldkampioen allround van 2014 verlaat de ploeg al na één seizoen, ondanks een doorlopend contract.

"Toch heb ik besloten om nu alsnog te vertrekken." Verweij wilde een andere fysiologische aanpak en had graag gezien dat er jonge talenten bij de ploeg kwamen. "Ik ben daar de afgelopen maanden mee bezig geweest, omdat ik het graag anders zou zien. Maar dat heeft helaas niet mogen werken. Zij gaan nu door op de manier waarop ze dat altijd hebben gedaan. Ik denk dat ik het anders moet doen."

Ongelukkig

Verweij kende een ongelukkig jaar bij Corendon. De 24-jarige Alkmaarder uitte felle kritiek op coach Jan van Veen en stuurde aan op diens ontslag. Het kwam nog wel tot een verzoening, maar in mei vertrok de schaatscoach alsnog. Eerder stapte schaatser Jan Blokhuijsen al op.

Baanwielrennen

Verweij gaat zich nog meer bezinnen op een toekomst als baanwielrenner. "Ik heb mijn training voor het schaatsseizoen al weer opgepakt, maar ik heb ook al een aantal keer met de Nederlandse selectie meegedraaid. Nu is het aan mij om te bepalen hoe en wat en waar. Wellicht wordt het wielrennen belangrijker nu."

Verweij spuit kritiek vlak voor WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl