Winkelend publiek in de Kalverstraat ANP

App wil makkelijker kassabonnen bewaren

time icon
Geschreven door
Nando Kasteleijn
Techredacteur

Een nieuwe app wil kassabonnen van winkels centraal opslaan. Via Qlever krijgen klanten straks de optie om, als ze zich via de app hebben geregistreerd, hun aankopen bij winkels op te slaan. Vereist is wel dat winkelketens zich laten aansluiten op het systeem en het is de vraag in hoeverre dat gaat gebeuren.

Ook biedt Qlever de mogelijkheid om klantenkaarten op te slaan, wat al langer ook in andere apps kan.

Klantendata

De applicatie is interessant voor partijen die zelf geen digitaal klantenkaartsysteem hebben, denkt retaildeskundige Frank Quix. Hij betwijfelt of concerns als Albert Heijn en IKEA een start-up als deze toegang zullen geven tot bepaalde klantendata. "Zulke informatie zullen ze liever voor zichzelf willen houden."

Daarnaast is het zo dat dit bedrijven vaak zelf al bezig zijn met het digitaliseren van bijvoorbeeld de kassabon en het bieden van op maat gemaakte advertenties. Iets waar Qlever geld aan hoopt te verdienen.

Op dit moment kunnen klanten alleen bij kleinere winkels de bon in de app opslaan. Volgens de bedenker van Qlever, Orpheo Bena, zijn ze al wel in gesprek met andere partijen zoals de Albert Heijn. 

STER Reclame