NOS Nieuws

Pensioeningreep DNB 'erg pijnlijk'

Pensioenfondsen en vakcentrale FNV zijn kritisch over het verlagen van de rekenrente voor pensioenfondsen. “Werknemers en gepensioneerden gaan de gevolgen meteen in hun portemonnee voelen: ze moeten meer premie betalen en krijgen minder indexatie. Beide zijn slecht voor hun koopkracht”, zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk.

De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van 250 pensioenfondsen, is ook teleurgesteld over het besluit van De Nederlandsche Bank. "Dit heeft gevolgen voor alle pensioendeelnemers, gepensioneerden en werkgevers. Wij maken ons grote zorgen", zegt een woordvoerster.

Sowieso gevolgen

Directeur Wouters van Pensioenfonds Metaal en Techniek noemt de boodschap "erg pijnlijk". Volgens hem zijn deelnemers en gepensioneerden al geconfronteerd met kortingen en zijn de pensioenen van het fonds sinds 2009 niet meer geïndexeerd. Hij verwacht dat indexatie er nu voorlopig ook niet van zal komen.

Nederlands grootste pensioenfonds ABP is de gevolgen van de wijziging aan het doorrekenen. De pensioenfondsen hoorden pas vandaag dat de wijziging ingaat. "Die heeft sowieso gevolgen voor onze financiële positie en voor de premie, maar welke weten we nog niet", zegt een ABP-woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl